Najposjećenija metropola Evrope ima posebnog gosta

Bosna i Hercegovina očima ljubavi (fotomonografija)

Na sedam brežuljaka s obje strane rijeke Vltave, Kruna svijeta, Grad zlatnih krovova, Prag, osnovan u devetom stoljeću, danas važi kao najatraktivnija i najposjećenija turistička destinacija Evrope.

Upravo tu u srcu Evrope, na obalama rijeke Vltave, danas boravi naš projektni trio s parolom ljubavi: urednik Esad Lukač, designer Damir Midžić i autor Samir Sinanović.

Voda uvijek nađe pravi put.

Atraktivno srednjovjekovno gradsko jezgro Praga uvršteno je 1992. godine u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Evropi kao izuzetan primjer razvoja evropskog grada od 11. do 18. stoljeća, tako da smo uz ovu i mnoge druge znamenite činjenice zasigurno na idealnoj adresi da inspirišemo jedni druge i podsjetimo na značaj zaštite, očuvanja i promocije vlastitog identiteta, historije, kulture i tradicije, ali i na važnost mostova.

Svi znamo značaj i ulogu mostova tako da se ovom prilikom, kako lično, tako i u ime izdavačke kuće Kalem i ispred cijelog tima koji stoji iza monografije „Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi“, iskreno i posebno zahvaljujem domaćinu, prvom čovjeku atraktivnog restorana Luka Lu, gospodinu Vesi Đoremu, na pozivu, izuzetnom trudu i organizaciji.

Praški Luka Lu je prepoznatljivo ime za susrete umjetnika cijelog svijeta. Izuzetna je čast biti gost ovakvog umjetničkog koncepta. http://www.lukalu.cz/en/

Promocija knjige uz izložbu fotografija Samirovih radova zakazana je za petak, 12. maj od 16:00 sati upravo na pomenutoj adresi. Uz promociju su planirani i Dani hercegovačke kuhinje, kao i degustacija vina Vinarije Nuić.

 
Gledajmo se očima ljubavi.

 

Amila

Podijeli sa prijateljima

error: Content is protected !!